torstai 20. lokakuuta 2011

Kutistemuovista

Löysin yhdeltä lontoonkieliseltä sivulta kivoja kutistemuovijuttuja ja piti tietysti itsekin kokeilla. Ensin ostin ihan vaan askartelukaupasta tavallista kutistemuovia ja piirtelin siihen juttuja spriiliukoisilla tusseilla ja puuväreillä. Helppoa oli piirtäminen ja mukava oli seurata uuniluukun takana kuvien kutistumista. Yllätyin miten helppoa tämä oli. Tosin tussien väri tummui uunissa aika paljon, parhaan tuloksen sain kun tein rajat tusseilla ja väritin puuväreillä. Parhaista tuotoksista tein muutamia korvakoruja.








Nälkä kasvoi tietenkin syödessä ja piti tilata semmoista kutistemuovia mihin voi tulostaa mustesuihkutulostimella. Onneksi vanhemmilta löytyy vielä semmoinen mustesuihkuvehje. Valkkasin taas netistä kaikenlaisia kivoja kuvia ja tulostin sitten suoraan muoville. Helppoa kuin heinänteko! Kunhan vaan käyttää sopivia kuvia, liian tummista kuvista saa helposti melkein mustan lopputuloksen. Tulostetuista kuvista tein lisää korvakoruja ja lisäksi jääkaappimagneetteja. Kuvista saa myös vähän osviittaa siitä miten paljon muovi uunissa kutistuu. Reiät tein ennen uuniin laittamista ihan tavallisella reiittimellä.







2 kommenttia:

  1. Moikka! Hei minkä merkkistä tuo ostamasi muovi on, jolle voi tulostaa?

    VastaaPoista
  2. Se on MS Frost-merkkistä, tilattu Kahdeksannen taivaan verkkokaupasta. Minulla ei ole kokemusta muista tulostettavista kutistemuoveista, mutta minusta tämä toimi hyvin. Ainoa ongelma oli se, että tulostin vähän nikotteli kun muovi on niin paksua. Mutta se lienee enemmänkin tulostimen huonoutta ja vanhuutta kuin paperin vika.

    VastaaPoista