sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Lampunvarjostin paperinarusta

Ostin kirpparilta vanhan lampun varjostimineen ja otin siitä kankaan pois. Sitten tilasin netistä 2 kg valkeaa paperinarua ja rupesin näpräämään. Itse paperinaru oli aika edullista mutta postikulut oli melko tyyriit...















Aluksi leikkasin noin 10 m pätkiä, josta sitten kieputin/punoin ensin puolet ja sitten puolet. Ripustin lampun roikkumaan katosta ja se helpottikin punomista aika paljon. Tässä narua on kieputettuna noin 30 m.



















Mitä enemmän punoin narua, sitä hankalampaa se oli ja siksi lyhensin pätkät noin 5 m mittaisiksi. Lopullisessa työssä paperinarua on noin 65 m. Aikaa kului noin normityöpäivän verran eli 7 - 8 h. En päässyt vielä testaamaan lamppua kun johtojen päähän pitää ensin liittää töpseli tai sokeripala, mutta ainakin se näyttää ihan kivalta:) Ja oli myös aika mukava tehdä. Narua onkin vielä jäljellä ainakin 1,8 kg, joten tätä varmaan tulee tehtyä jatkossakin.



















Myöhemmin tein vielä tämmöisen pienemmän varjostimen. Tämäkin kehikko on kirpparilta ostettu. Paperinarua meni n. 20 m. Tänne vois laittaa sisälle vaikka ledivalosarjan ja ripustaa seinälle. Tekishän näitä kun vaan olisi sopivia lampunvarjostimia. Pienen kaupungin kirpparitarjonta on aika onnetonta.

3 kommenttia:

  1. Kivan näköistä, mutta menipä aikaa. Tästä tulee varmaan kivan näköisiä kuvioita seinille, kun lampussa on valo.

    VastaaPoista
  2. Joo, aika hidasta oli. Mutta yllättävän kivaa:)

    VastaaPoista
  3. Ooh, tätä vois joskus kokkeilla ittekki! :o) -Heidi

    VastaaPoista