torstai 11. marraskuuta 2010

Virkattu matto

Tulevasta vessasta puuttui vielä matto ja arvelin tekaista sen itse. Kangaspuita en omista eikä niille olisi tilaakaan, joten piti taas tarttua virkkuukoukkuun. Materiaalina oli mustaa ja kahta eriväristä violettia trikoomatonkudetta. Koukkuna käytin koon 8 koukkua.Virkkasin erikokoisia ympyröitä ihan tavallisilla kiinteillä silmukoilla. Suurimpien ympyröiden halkaisija oli n. 25 cm, pienimpien n. 8 cm. Yhdistelin ympyrät toisiinsa matonkuteella. Tekivät tämmöisen joskus Stömsössä ja minusta se näytti kivalta. Ja ihan kiva tästäkin tuli:)! Tosin ympyröiden yhdistelyyn olisi ehkä paremmin käynyt joku vahva ompelulanka. Matonkudetta tähän mattoon meni n. 1,7 kg. Matto ei tietenkään ole ihan symmetrinen, mutta sen mitat on n. 80 cm x 60 cm. Lopuksi liimasin maton nurjalle puolelle liukuestettä niin että se pysyisi paremmin paikoillaan.

3 kommenttia:

  1. hieno on. itse olen tässä juurikin aloittelemassa samanlaista urakkaa keittiöön.ostin 1,5kg trikookudetta ja sitten on iso pussillinen trikoovaatetta odottamassa pesukonevärjäystä.pidän maton väreistä.

    VastaaPoista
  2. Minustakin värit on kivat:) Tosin huomasin, että matto on auttamattoman pieni meidän uuteen vessaan, pitänee tehdä lisää ympyröitä ja jatkaa sitä reunoista.

    VastaaPoista
  3. Oi, tämä on ihana! Ja nuo värit on todella mieluisat..melkein vois tehä itelleenkin saman tyylisen :)

    VastaaPoista