torstai 13. syyskuuta 2012

Lisää saippuaa

Pidettin kaverien kanssa ne paljon mainostetut saippuatalkoot. Ensin saippuaa, sitten punaviiniä:) Tehtiin kolmea erilaista saippuaa; manteli, mauste ja metsä. Kaikissa rasvoina olivat oliiviöljy, rypsiöljy ja kokoosrasva. Mantelisaippuassa on lisäksi hieman manteliöljyä sekä mantelijauhetta. Tarkoitus oli laittaa siihen karvasmanteliöljyä tuoksua antamaan, mutta sitä ei täältä saanut.

Maustesaippuassa käytettiin veden sijaista maustelientä, eli vettä, jossa on liotettu mm. neilikkaa, kaardemummaa ja pomeranssia. Lisäksi kiisselivaiheessa lisättiin joukkoon neilikkaa. Mausteet antoivat saippualle vaalenruskean värin ja ihan mukavasti tuoksua.

Metsäsaippuaan (tai oikeastaan leväsaippuaan) laitettiin vihreää väriä antamaan vedessä liotettua nori-levää. Tarkoitus oli myös laittaa hajusteeksi eukalyptusöljyä, mutta kun ruettiin tekemään niin huomattiin, että pullo olikin tyhjä. Olin ehtinyt sen jo johonkin muuhun käyttää... Liekö seokseen mennyt liikaa vettä levän mukana, mutta tämä "coctail" kovettui huonoiten. Se oli vielä reunoista melko pehmeä kun otettiin pois muotista, mutta kovettui kyllä sitten myöhemmin ihan ok.

Muotteina käytettiin maitotölkkejä ja mantelisaippualle vanhaa kakkuvuokaa, joka oli vuorattu tuorekelmulla. Se olikin aika toimiva ratkaisu, koska silloin ei tullut ollenkaan "leikkuutähteitä" päätyjen siistimisestä. Tosin voihan ne leikkuutähteet käyttää vaikka myöhemmin saippuanteossa uuden massan joukossa.

Ei tullut tekovaiheessa kuvattua, joten kuva löytyy vain valmiista saippuoista. Vasemmalla mantelisaippua, keskellä metsäsaippua ja oikealla maustesaippua.

2 kommenttia:

  1. Todella kauniin värisiä saippuoita, etenkin tuo vihreä metsäsaippua.

    VastaaPoista
  2. enpä ole koskaan tehnyt saippuaa itse. kauniita olisivat kyllä lahjana tai osaksi jotain muuta lahjatavaraa.

    VastaaPoista