sunnuntai 26. elokuuta 2012

Talven varalle

Pistin vähän kesää säilöön ensi talvea varten. Teetä varten keräilin ja kuivasin mansikan kantoja, humalan emikukintoja (siis niitä kävyn näköisiä) ja minttua. Teehen kelpaa myös kuusenkerkkäsiirappi. Kokeeksi kuivasin myös raparperiä, se pääsee kiisseliin tai miksei sitäkin voisi laittaa teekuppiin. Vaikka humalan sekaan, se kun tuppaa yksinään olemaan aika kitkerää. Nokkosen siemeniä voisi laittaa vaikka sämpylätaikinaan. Nokkosesta keräsin alkukesästä myös lehtiä, ne keitin ja pakastin.

Suurin työ oli kuusenkerkkäsiirapissa. Siihen löytyy netistä paljonkin ohjeita, mutta minä kyllä keittelin sitä aika paljon pidempään kuin ohjeissa, että sain mukavan paksua. Kasvit kuivasin ihan vaan uunipellillä jääkaapin päällä ja hyvin onnistui. En hiostanut, saavat välttää ilmankin. Raparperiä vähän esikuivasin kuivurilla. Näitä kun nautin koko talven ja lisäksi tuota aiemmin mainittua pakurikääpäteetä, niin jo on kumma jos flunssa iskee!

















Vasemmalta oikealle: minttu, humala ja mansikan kannat.


















Vasemmalta oikealle: nokkosen siemenet, raparperi ja kuusenkerkkäsiirappi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti