torstai 2. syyskuuta 2010

Taas yksi lampunvarjostin

Paperinarun virkkaamista en ollut ennen kokeillut, nyt kävin tuumasta toimeen. Aloitin virkkaamisen kehikon alareunasta siten, että tein ensimmäisen kerroksen tavallisia kiinteitä silmukoita vetämällä aina narun rautalangan alta. Siitä sitten jatkoin pylväillä. Aika hidasta ja työlästä virkkaaminen kyllä oli ja kävi pirusti käsiin kun lanka on niin kovaa. Sormenpäät meni ihan nilelle. Virkkasin ensin pari kerrosta ja kavensin sitä mukaa kun hyvältä tuntui. Sitten jätin virkkaukseen kuusi "aukkoa" ja tein niiden väliin jäävät kerrokset yksitellen (kolme kerrosta).















Yhdistin aukkojen yläreunat ketjusilmukoilla ja virkkasin työn loppuun. Viimeisen kerroksen kiinnitin kehikon yläreunaan yksinkertaisesti kiertämällä lankaa vuorotellen kehikon ja virkkauksen läpi. Lopuksi kiinnitin kukat virkkauksessa oleviin aukkoihin. Kukat tein kaupasta ostetulla, kukkien tekoon tarkoitetulla laitteella. Ja varjostimen kehikko oli taas kirpparilta ostettu, vanhan kankaan vain poistin päältä.



1 kommentti:

  1. Ihania juttuja täällä sinun blogissa.Eksyin tänne ,kun etsin paperinaru askartelu vihjeitä.Lampunvarjostimet ovat todella hienoja.

    VastaaPoista