torstai 27. toukokuuta 2010

Entisöity renginkaappi

Miehen mummolan aitasta löytyi vanha renginkaappi ja päätin pistää sen käyttökuntoon. Itse asiassa se kyllä olikin ihan kohtalaisessa kunnossa, mutta karmean värinen. Kirkkaan sininen siis.















Ensin raaputtelin maalit pois kuumailmapuhaltimen ja kittauslastan avulla. Kaapissa oli jonkin verran koristuksia ym. koloja, joista maalia oli hankala saada pois. Sitä varten ostin purkillisen maalinpoistoainetta, jolla ahtaampienkin paikkojen putsaus onnistui. Maalia oli kaikkiaan kolme kerrosta, sinisen alla vielä vaalemapi sininen ja sen alla ruskea. Varsinkin alin kerros oli varmaan aika vanhaa maalia, kuumetessa siitä tuli melkoista mössöä. Kaapin ikää en osaa arvioida, mutta ainakin kaikki liitokset on tehty puutapeilla ja taotuilla nauloilla.















En ollut hirveän turhantarkka maalin raapimisen kanssa. Joihinkin koloihin sitä vähän jäi mutta annoin olla. Näyttääpähän siltä että on elämää nähnyt. Maalin raapimisen jälkeen hioin pinnan kauttaaltaan hiekkapaperilla. Ja lopuksi petsasin Herdinin petsillä, astetta tummemmalla ruskealla kuin mitä kaapin pinta hiottuna oli. Ja eikun etsimään kaapille paikkaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti