sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Koristeita risuista

Olen aina ihastellut joulumyyjäisissä myytäviä risukoristeita. Vaan ikuna en ole ostanut kun oon aina ajatellut, että osaisi kai noita itsekin vääntää. Tähän asti en ole saanut aikaiseksi, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan...

Mökin pihasta kaadettiin ylimäärisiä koivuja ja niistä keräilin oksia talteen. Mielestäni keräsin oksia paljonkin, vaan aika vähiin nuo kävivät. Yhteen koristeeseen menee näköjään yllättävän paljon risuja. Risujen pituudet vaihteli puolesta metristä reiluun metriin. Näköjään mitä pidempi ja "rennompi" oksa on, sitä helpompi sitä on työstää. Liian paksut oksat on huonoja.
















Koko tuosta risumäärästä sain aikaan kaksi sydäntä ja yhden kranssin. Kaikkien sitomiseen käytin tummaa rautalankaa (jota myös meni yllättävän paljon). Sitominen oli aika työlästä ja sotkuista, en olisi uskonut koivunoksien vääntelyä näin hankalaksi. Joskus on tullut tehtyä kransseja havuista, mutta niistä olen luopunut kun ovat niin työläitä. Vaan ei nämä koivunoksat juuri sen helpompia olleet, hyvä puoli tosin se, että joka paikka ei ole pihkassa.

Lopuksi koristelin aikaansaanokset vielä ohuella juuttinarulla. Samasta narusta tein myös ripustuslenkit. Ja kranssiin laitoin koristeeksi myös matonkudetta. Kranssista tuli hieman toispuoleinen kun oksat loppui kesken, vaan eipä tuo haitanne. Onneksi ei tullut kerättyä tämän enempää oksia, ihan riittävä ponnistus oli jo näiden kolmen teoksen aikaansaamisessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti