tiistai 20. maaliskuuta 2012

Lapaset puro -langasta

Uskalsin kokeilla huovutettuja lapasia Novitan Puro -langasta. Värinä metsä. Monilla sivuilla puhutaan kovasti miten on ollut ongelmia puron huovuttamisessa, mutta minulla oli siitä kyllä jo aiemmin ihan hyviä kokemuksia.

Neuloin pienillä puikoilla (koko 3) langasta isot lapaset. Käytin pieniä puikkoja sen takia kun ajattelin, että tiivis neulos huopuisi vähemmän. Silmukoita oli 54. Tein siis sekä pituutta että leveyttä tosi reilusti. Yhteen lapaseen meni reilu kerä (50 g) lankaa. Tarkoitus oli tehdä miehen käteen sopivat lapaset. Kerien värit olivat melko samat, eli ulkonäkökin on lapasissa aika sama. Ainoastaan peukalot on eri väriset kun ne piti tehdä toisesta kerästä.

Huovutin koneessa 40 asteessa. En laittanut peukaloon tai muuallekaan mitään muovia eikä puolet silti huopuneet yhtään kiinni toisiinsa. Huopuivat oikein hyvin ja tasaisesti. Kosteana muotoilin ja venyttelin hieman, mutta paljoa ei tarvinnut.
Kutistuivat kyllä pesussa paljon, mutta ei ihan sitä "normaalia" neljääkymmentä prosenttia. Lopputulos oli kiva ja sopiva, tosin kovin isokätiselle miehelle eivät kyllä mahdu.

En (tietenkään) muistanut ottaa kuvia ennen huovutusta, mutta sentään sen jälkeen.

























Toisetkin sain lopulta tehtyä. Näissäkin langat oli samaa värisarjaa, mutta aika eri väriset tuli silti. Älysin kuitenkin ottaa kuvan myös ennen pesukoneeseen laittoa. Ja nämäkin huopui ilman ongelmia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti