sunnuntai 29. tammikuuta 2012

Itse tehtyjä mormuskoita

Enpä olisi uskonut näitäkään tekeväni, vaan teinpä kuitenkin. Istuttiin yks lauantai-ilta telkkaa katsomassa kun mies löysi sohvalta sinne pudonneen puuhelmen. Ja sitten alkoi tupitus, että kun aina on joka paikassa helmiä ja koukkuja ja neuloja ja vaikka mitä niin ettei sekaan mahdu. Ja että miks et ikinä tee mitään mistä ois oikeesti jotain hyötyä, vaikka mormuskoita... No pakkohan se sitten oli koettaa.

Kävin kaupasta tavallisia ongenkoukkuja, kokoa kuusi. Olisi tietysti pitänyt olla perhokoukkuja, joissa tuo lenkki on vähän taitettu, mutta ei niitä täältä käpylästä saanut. Sen verran olen pilkkimistä kokeillut, että suunnilleen tiesin mistä on kyse ja lisäksi googletin netistä vähän kuvia ja ohjeita. Kieputin ensin koukun ympärille pienen metallipalan rautalangalla, jotta mormuskalle tulisi painoa. Sitten päällystin möykyn fimo-massalla ja koristelin. Ja lopuksi kovetin uunissa. Näyttävät kyllä vähän siltä kuin olisivat karanneet jostain muumi-kirjasta. Jos näillä joskus saa yhdenkin sintin niin teen varmasti lisää! Mutta onpahan nyt sitten ainakin yritetty tehdä jotain hyödyllistä... Välen pilikille!



1 kommentti:

  1. "että kun aina on joka paikassa helmiä ja koukkuja ja neuloja ja vaikka mitä niin ettei sekaan mahdu. Ja että miks et ikinä tee mitään mistä ois oikeesti jotain hyötyä"

    Ai teilläkin :D Mie olen tuon saman litanian kuullut useampaan kertaan... Tosin meillä noita miun kamppeita nyt onkin joka paikassa, kun ei ole vielä yhtä kunnollista säilytystilaa niille... Langat olen sentään saanut survottua suunnilleen omille sijoilleen, mutta kaikki muu askartelurompe on siellä sun täällä, ja lisää tulee kirppareilta vähän väliä.

    Hienoja mormuskoita oot tehny, toivotaan jotta kala nappaa niin pääset tekemään lisää. Varsinkin tuo oikeanpuolimmaisin oranssi on aika mainio :)

    VastaaPoista