lauantai 17. syyskuuta 2011

Päiväpeitto tilkuista

Näitä siskon kaappien (ja omienkin) ylijäämäkankaita edelleen työstän. Leikkelin käsivaralla isoja, n. 40 x 40 cm tilkkuja vanhoista lakanoista, tyynynliinoista, verhoista, jne. Osa oli jo niin hiutuneita, että ei ainakaan kaikki osat olleet käyttökelpoisia. Tilkuista tuli kohtalaisen samankokoisia, mutta lopputuloksesta näkee että ei ihan... Järjestelin tilkut lattialla mukavaan järjestykseen ja ompelin sitten yhteen jonoiksi.





















Minulla oli pohjana veljen perheen (koko suku käytössä!) vanha Ikean 220 x 260 cm valkea päiväpeitto, jossa oli jotain lasten aikaansaamia reikiä. Ompelin tilkkujonot siihen kiinni. Sitten leikkasin ylimenneet osat pois ja viimeistelin peiton reunat (vähän miten sattuu...). Käytin koko ajan samaa keltaista lankaa, en jaksanut välillä vaihdella. Minun ompelukone on tämmöinen ikivanha, käytettynä ostettu romu ja sillä ompelu on kyllä välillä melkoista taistelua. Ihan tuli hiki ommellessa.



















Peitto pääsi omaan makkariin ja siitä tuli kyllä totisesti sen näköinen, että vanhoja petivaatteita on käytetty. Mutta onpahan ainakin värikäs. Nyt pitäisi enää tehdä sängynpääty, sekin on ollut suunnitelmissa jo pitkään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti