keskiviikko 12. tammikuuta 2011

Kaulahuivi pompulalangasta

Kävin taas alelankoja ostelemassa. Ja kun kerran joulun aikaan neulomisen makuun pitkästä aikaa pääsin niin pitihän sitä jatkaa. Makasiinista mukaan tarttui pari kerää Madame Tricote mustaa bombom -lankaa ja pari kerää Novitan Puro -lankaa kanervan värisenä.

Pompulalankaa piti ensin vähän pyöritellä kun en keksinyt miten sitä oikein neulotaan, mutta googlestahan se apu löytyi. Kokeilin ensin Novitan ohjeella, jossa neulotaan yksi silmukka jokaisen pompulan väliin. Minusta siitä ei tullut kiva vaan ihan liian harva, joten purin. Sitten löysin netistä neuvon tehdä joka väliin kaksi silmukkaa ja heti tuli parempi. Langan menekki on kyllä näin tehtynä aika paljon suurempi, mutta lopputuloskin on paljon paksumpi, nätimpi ja lämpimämpi. Tekeminen oli myös tosi nopeaa. Päätteleminen taas oli aika hankalaa, mutta tein viimeisen rivin niin, että neulottuani aina kaksi silmukkaa vedin lopun langan niistä läpi. Vähän työlästä, mutta lopputulos oli suht OK. Kaulaliinaan meni kaikkiaan kaksi kerää lankaa (eli yhteensä 200 g). Liinan pituus on n. 140 cm ja leveys n. 18 cm.

Työstä tuli minusta sen verran mukavan tuntuinen ja näköinen, että taidan ostaa lisää pompulalankaa. Ehkä vähän iloisempia värejäkin voisi kokeilla. Tämä liina menee "kiertoon", kun osallistuin facebookissa semmoiseen käsityöhaasteeseen, jossa viidelle ensimmäiselle kommentoijalle luvataan joku itse tehty käsityö. Siispä, beware girls!





















Vihreänkin tein! Ja punaisen myös, mutten ehtinyt kuvata ennen kuin annoin eteenpäin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti