lauantai 23. lokakuuta 2010

Virkkausta ja värkkäystä

Sittarin alessa oli ihanan värisiä Novitan Varpu lankoja tarjouksessa. Ostin kokeeksi yhden kerän (200 g) kun oli niin mukavan tuntuista ja kun en ollut tämmöistä lankaa ennen nähnytkään. Pääasiassa tosin tekokuitua, villaa vähän vain härnyyksi. Virkkasin sitten taas yhden hartiahuivin. Ohjeen bongasin Drops designin sivuilta, tosin virkkasin erikokoisella koukulla kuin ohjeessa. Käytin koukkua nro 5. Ohje on tosi helppo, pelkästään ketjusilmukoita ja kaksoispylväitä. Yksi kerä riitti oikein sopivasti tähän huiviin. Lanka on aika "hahtuvaista" ja jos joutuu purkamaan työtä niin tulee helposti takkua. Mutta lopputulos oli niin mukavan tuntuinen ja langasta löytyy niin ihania värejä, että taidanpa ostaa toisenkin kerän.






























Huivin kaveriksi tein kaulariipuksen tummanvioletista kapussista ja siemenhelmistä. Vielä kun onnistuisi jostain saamaan mustaa tai edes tummanruskeaa säämiskää tummemepien korujen taustamateriaaliksi. Tuo kellertävä näyttää vähän hassulta tummissa koruissa. En haluaisi käyttää "tekosäämiskää", mutta siihen kai pitänee tyytyä. Laitoin riipuksen puuvillanyöriin ja tein siitä sellaisen että pituutta voi säätää. Pituudensäätö on ihan hyvä juttu, mutta solmut jäävät tylsästi näkyviin jos säätää kovin lyhyeksi. Olisikohan tähän olemassa joku parmepi keino? Pitää yrittää selvitellä.

2 kommenttia:

  1. Tosi nätti koru. Huivin väritys on kanssa hieno, täytyypä pitää silmät auki lankaostoksilla. En ole minäkään nähnyt ko. lankaa..

    VastaaPoista
  2. Ostinkin jo pari lisäkerää tuota Varpua. Ei tosin ollut enää kaikkia värejä saatavilla, on tainnut olla aika suosittua.

    VastaaPoista