maanantai 29. marraskuuta 2010

Joulua odotellessa

Vähän jo rupesi jouluttamaan. Vääntelin rautalangasta sydämiä ja koristelin ne ohuemmalla langalla ja helmillä. Ja tuon sykkyräsydämen tein sukkapuikon ympärille kieputetusta rautalangasta ja helmistä Ihana -lehden ohjeen mukaan. Tuli kyllä vähän liian sydämellisiä ja pinkkejä omaan makuun, mutta tästä se lähtee. Kuvat vääristää töiden mittasuhteita, kolmen sydämen teoksen korkeus on n. 30 cm ja sykkyräsydän on vain n. 4 cm kokoinen.




















Pallot tein kiertämällä lankaa pullon ympärille parikymmentä kierrosta. Sitten kiinnitin renkaat toisiinsa kahdesta kohtaa ja auoin niin että niistä tuli pallo. Sitä ennen kiinnitin pallon sisälle helmen ja alapuolelle toisen. Pallojen halkaisija on noin 5 cm. Menkööt vaikka joulukuuseen.

lauantai 13. marraskuuta 2010

Korusetti

Teinpä taas pimeiden iltojen iloksi vähän helmihommia. Ostin Kuopion uuden SPR:n Kontin avajaisista monta pussia erilaisia nappeja jä käytin niitä näiden töiden "aiheina". Rannekoruun liimasin viisi nappia (joista olin pihdeillä poistanut toisen puolen kiinnityslenkit) ja rakentelin niiden ympärille kuviot. Korun kiinnityksestä tuli heiman huono, kun kiinnitin lukon toisen pään vahingossa liian "tiukkaan" niin että lukon kiinnipainaminen on aika työlästä. Tämän saman virheen tein jo kerran aiemminkin mutta ei sitä näköjään kerrasta opi... Rannekorun sisäpintaan kokeilin ensimmäisen kerran mustaa, hyvin muokattua nahkaa ja totesin sen oikein hyväksi. Laitoin säämiskäpuolen ulospäin. Tiedä sitten miten hiostava nahka on rannetta vasten, mutta se selviää käytössä. Tosin tähän koruun tuli myös pieni mittavirhe niin että se on omaan ranteeseen vähän liian tiukka.







Rannekorun kaveriksi tein kaulariipuksen ja sormuksen. Jos vaikka pikkujouluun näihin sonnustautuisi? Korvakorutkin voisi tehdä, mutta niistä taitaisi tulla niin painavat, että ei vanhan korvat kestä.

torstai 11. marraskuuta 2010

Virkattu matto

Tulevasta vessasta puuttui vielä matto ja arvelin tekaista sen itse. Kangaspuita en omista eikä niille olisi tilaakaan, joten piti taas tarttua virkkuukoukkuun. Materiaalina oli mustaa ja kahta eriväristä violettia trikoomatonkudetta. Koukkuna käytin koon 8 koukkua.















Virkkasin erikokoisia ympyröitä ihan tavallisilla kiinteillä silmukoilla. Suurimpien ympyröiden halkaisija oli n. 25 cm, pienimpien n. 8 cm. Yhdistelin ympyrät toisiinsa matonkuteella. Tekivät tämmöisen joskus Stömsössä ja minusta se näytti kivalta. Ja ihan kiva tästäkin tuli:)! Tosin ympyröiden yhdistelyyn olisi ehkä paremmin käynyt joku vahva ompelulanka. Matonkudetta tähän mattoon meni n. 1,7 kg. Matto ei tietenkään ole ihan symmetrinen, mutta sen mitat on n. 80 cm x 60 cm. Lopuksi liimasin maton nurjalle puolelle liukuestettä niin että se pysyisi paremmin paikoillaan.