torstai 17. heinäkuuta 2014

Kesäkasseja ompelemalla

Palasin tässä ompelemisen opiskelussa alkeisiin... Lienee parempi tehdä ensin jotain helpompaa niin ei heti mene hermo. Tuttu kässäope suositteli kassien ompelemista ja vinkkasi myös kivasta kirjasta "Ihanat itsetehdyt laukut" (Minerva kustantamo). Kirja meni hankintaan ja kassien ompelu tuumasta toimeen. Aloitin helposta, eli ihan tuommoinen peruskassi. Ulko- ja sisäpuoli sekä kahvat kaikki samasta kankaasta. Oli vallan helppo.
























Seuraavaksi tein melko samanlaisen kassin, mutta ulkokankaan tein tilkkuraidoista. Melko helppoa edelleen, pelkkää suoraa ompelua. Kantokahvoista tein vähän pidemmät niin voi olallakin kantaa. Tämä meni siskolle synttärilahjaksi.
























Kolmanteen kassiin otinkin sitten jo vaikeamman ohjeen. Löysin sen Hipun blogista, nimellä "Ompele oma bägisi". Hieno ohje kerrassaan! Tosin näin aloittelijalta meni kyllä yksi ilta jo pelkästään kaavojen tekoon ja kankaiden leikkaamiseen. Se oli yllättävän hidasta. Hipun ohjeesta poiketen laitoin tukikankaan myös ulkokankaaseen kun se oli aika ohutta. Kangas oli vanha verho, jonka löysin kirpparilta keväällä. Ompeluun meni sitten jo kaksi iltaa, varsinkin kun välillä jouduin purkamaan... Mutta ohje oli kyllä niin hyvä, että tämmöinen aloittelijakin ymmärsi. Olin tosi tyytyväinen lopputulokseen, vaikka tekemiseen menikin monta päivää. Ihan en vielä leipääni taitaisi ompelijana tienata...






















Ja kasseja tuli sitten kesän mittaan ommeltua lisääkin vaikka huru mykke, en vaan muistanut puolistakaan kuvaa ottaa ennen kuin jaoin niitä maailmalle. Semmosta se on.