sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Valohässäkkä paperinarusta

Jumitin näköjään tähän paperinaruun. Vaan kun Taitokeskuksella bongasin tämmöisen valohässäkän niin...

Neuloin (aika paksusta ja jäykästä) paperinarusta 66 silmukalla ja nro10 pyöröpuikoilla koko ajan oikeaa tuubin. Neulomisen aikana mittailin tuotosta ja sen mukaan ostin kehikon ainekset. Tuubin korkeuden määritin sitten verkon korkeuden mukaan. Yritin päätellä tuubin aika löysästi, ettei ottaisi pahasti vastaan kun yrittää saada sen kehikon ympärille. Neuletta tein kaikkiaan 67 kerrosta, pari vähemmänkin ois riittänyt. Vähän ohuemmasta / taipuisammasta langasta tehtynä jälki olisi varmaan tasaisempaa.

Kehikoksi ostin rottaverkkoa ja tein siitä tuommoisen kuvassa olevan litistetyn lieriön. Reunat kiinnitin toisiinsa rautalangalla, samoin nuo sisällä olevat pidikkeet. Ne pitää häkkyrän kuosissaan ja niihin saa näppärästi ripustettua valot. Vekkohäkkyrään on käytetty tasan metri 90 cm korkeaa verkkoa. Lisäksi nuo noin 7 cm leveät ja vajaat 18 cm pitkät pidikkeet. Verkon kanssa telkkuaminen oli aika työlästä kun sen reunat on niin teräviä, kannattaisi olla jonkinlaiset hanskat käsissä. Olin vähän kuin kissatappelun jäljiltä. Kuvissa kehikko sivulta ja päältä, on tosin vähän heikot kuvat.















Lopuksi pujottelin tuubin kehikon ympärille ja kiinnitin ylä- ja alareunasta samalla paperinarulla kiinni. Sisälle laitoin 20 valon led-valosrajan. Tämmönen siitä tuli!

keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Kransseja paperinarusta

Palasin taas pitkästä aikaa paperinaruun. Kaverit innosti kranssin tekoon ja pidettiin niiden tiimoilta oikein "ompeluseurat":) Nämä ei kyllä ihan yhdessä illassa valmistuneet, mutta pari jaksoin vääntää valmiiksi asti. Ohje on se mitä Taitokeskuksissa jaetaan. Eli neulotaan nro 15 puikoilla 50 cm ainaoikeaa, sitten yhdistetään reunat ja rullataan metallirenkaan ympärille. Itse tein renkaan rautalangasta ja päällystin sen paperinarulla. Paperinarut oli jotain vanhoja mitä oli kaapissa. Ehkä olivat vähän liian paksuja kun neulominen oli niin raskasta. Ihan kivoja nämä kuitenkin on ja ainakin valkoista voinee pitää ovessa muulloinkin kuin jouluna.