tiistai 23. lokakuuta 2012

Pari pientä juttua

Illat pimenee ja ehtii taas tehdä kaikkea mukavaa. On ollut vähän laiskaa tämä postailu, mutta laitetaan nyt sitten useampi asia kerralla:)

Jääkaapin oveen riittää kiinnitettävää, eli piti tehdä pari magneettia lisää. Liimasin säämiskälle pari kapussia ja kirjailin niiden ympärille helmiä. Taakse liimasin ihan semmoiset tavalliset Tiimarin askartelumagneetit.














Sittarissa oli kesällä tarjouksessa tämmöistä pitsilankaa, merkkiä Argentina. Neuloin siitä ihan samanlaiset huivit kuin tuolla aiemmin muista langoista, eli seitsemän silmukkaa ja aina oikeaa. Sen verran on eroa, että neuloin huivien päät yhteen eli niistä tuli enemmänkin tuubit.
















Ja kirpparilta löytyneistä matonkuteista virkkasin korin kaikille jämälangoille. Tosin ei nämä ihan riittäneet, piti leikata omista kankaista vähän lisää. Kuteissa oli sekaisin trikoota ja kaikkea muuta, joten lopputulos on hieman "aaltoileva". Korin korkeus on noin 25 cm ja leveys puolisen metriä. Ei ehkä ihan huippukori, mutta pysyy kasassa kun on tavaraa sisällä:)








































By the way, tuli käytyä Karnaluksissa! Eli Tallinnassa semmoisessa isossa käsityötukussa, josta löytyy netistäkin monta opastusta ja kertomusta. Enpä siis ala niitä tässä toistella. Mutta tavaraahan siellä oli joka lähtöön, tosin yllättävän pienillä hankinnoilla selvisin tällä kertaa itse. Vähän vain lankaa ja huopaa ja nauhaa ja korutarvikkeita ja tupsukoneita, yms... Lähinnä katselin ja ihmettelin, tietääpähän sitten seuraavalla kerralla mitä sieltä löytyy. Paikka on kyllä käymisen arvoinen, hinnat oli noin 10 - 40 % Suomea halvempia, tietysti riippuen mitä ostaa. Ainut huono puoli oli se, että tukussa oli ihan hirveän kuuma. Puolentoista tunnin kiertelyn jälkeen oli pakko lähteä pois kun meinasin läkähtyä.